24. mai 2010

Paris #2

Her kommer litt mer om hva vi gjorde i Paris, samt noen flere bilder :)
Den tredje dagen vår i Paris var faktisk 17. mai, men vi sto over feiringen da det var mye parisisk som fristet mer enn å feire fedrelandet denne dagen.

Dagen startet med noen mørke skyer på himmelen, men vi dro optimistiske avgårde til Montmartre uten paraply eller regntøy. I det vi kom ut av metroen der, begynte det selvfølgelig å regne ;) Vi hoppet da inn på nærmeste cafè og tok en kopp te og croissant. Heldigvis varte ikke regnet så lenge, og så fort det ble opphold igjen satte vi kursen mot Sacré-Coeur.

Under her ses Sacré-Cour, alle trappene som leder opp/ned til basilikaen, samt utsiken fra det nest øverste platået. Litt grå bilder, siden regnet nettopp hadde gitt seg.



Etterpå var vi innom den berømte cafèen som Amélie fra filmen Le fabuleux destin d'Amélie Poulain jobber i. Der ble det te og crème brûlée, samt litt fotografering.




På bildene under ses Moulin Rouge samt art nouveau metro opp-/nedgangen på Montmartre.




Senere dro vi til Les Puces (Saint-Ouen loppemarked) i 18. arrondissement, som skal være det største loppemarkedet i Europa (om ikke verden). Vi brukte ganske lang tid på å finne det, da det lå utenfor kartene vi hadde med oss, vi ble heller ikke så veldig imponert over markedet, det var nok ikke helt som vi hadde forestilt oss. Men vi fikk i hvert fall sett en litt annen kant av byen, da dette er helt i utkanten og i en fattigere del av Paris.


Etter å hvilt litt på hotellet, gikk vi en kveldstur rundt Louvre og gjennom parken som fører fra Louvre og ned til Place de la Concorde.




Ønsker dere en fortsatt fin uke, nå som hverdagen begynner igjen!

2 kommentarer:

Mimilie ♥ a cup of tea ♥ sa...

Ser ut som en herlig tur til Paris. Og en skikkelig flott blogg du har, ikke minst fint bloggnavn;)

www.jeanettefoto.blogspot.com sa...

Å, heldige deg som har vært i Paris! Det er min favorittby i Europa:-) Får aldri nok av den byen.
God søndag!
Jeanette:-)