12. september 2010

Travle uker og polarbrød

De to siste ukene har vært ganske så travle, så bloggen har blitt ganske så forsømt. I begynnelsen av forrige uke begynte jeg å jobbe (var ferdig utdannet tidlig i sommer), så det har vært mye nytt å sette seg inn i der, samt en helt ny hverdag :)

I tillegg holder vi på å pakke og rydde ut en del møbler og ting og tang fra rekkehuset vårt, for å gjøre det klart for salg. Så ettermiddager og helgene har stort sett gått med til pakking den siste tiden.

Rett før jeg begynte å jobbe bakte jeg polarbrød for første gang, de falt veldig i smak hos både samboer og meg, så det har blitt noen flere runder med baking av de. Lagde en ny porsjon senest i går, så vi har til lunsj og frokost i kommende uke. Oppskriften har jeg funnet på bloggen Alvebento, som foruten fine oppskrifter, har masse fin inspirasjon til matpakker med annet innhold enn den vanlige brødskiva.

Polarbrød

100 gram (økologiske) havregryn
300 gram sammalt hvetemel fint (jeg bruker sammalt, grovt)
600 gram hvetemel (her bruker jeg sammalt, fint)
50 gram Demerarasukker
1 pose tørrgjær
1/2 ts salt
2.5 dl. vann
3 dl. ris- eller havremelk
2 ss knuste linfrø utrørt i 6 ss vann
1 dl rapsolje

Lag vanlig gjærdeig av alle ingrediensene og la den heve i 45 minutter.
Etterpå lager man små boller av deigen og kjevler/trykker de flate, samt stikker mange små hull i de med en trepinne eller strikkepinne f.eks.
Stekes på 225 grader i ca. 8 minutter og avkjøles på rist med et håndkle over.
Jeg fryser de ned så fort de er avkjølt og tar opp etter behov.



Ønsker alle som er innom, en strålende kommende uke. 
Her er det fortsatt jobbing og pakking som står på planen, også i neste uke.