31. mai 2010

Søndagskos

I kveld har vi hatt besøk av foreldre og svigerforeldre, og kost oss med grillmat, salat og foccacia, samt frukt og ostekake til dessert :)








Ønsker alle som er innom en herlig kommende uke!

27. mai 2010

Who moved my cheese?

Det er tittelen på en bok jeg akkurat har lest.

Who moved my cheese av Spencer Johnson M.D. er en liten bok om fire karakterer, Sniff, Scurry, Hem og Haw, som bor i en labyrint der de må finne ost for å livnære seg. En dag er det slutt på osten der de har slått seg ned, hva skal de gjøre nå? Vel, de fire tar litt forskjellige valg. Sniff og Scurry, som er to mus, drar raskt videre på jakt etter ny ost, mens Hem og Haw, to mer menneskelignende figurer, blir værende i håp om at osten plutselig skal komme tilbake av seg selv.

Dette høres kanskje ut som en barnebok, men det er det ikke. Det er en liten bok om hvordan man stiller seg til forandringer og nye utfordringer som dukker opp i livet.

Er du forberedet og åpen for forandringer og nye utfordringer, eller klamrer du deg til det gamle og vil at det skal være slik det alltid har vært? Legger du ut på nye eventyr og finner nye veier med en gang, eller bruker du litt tid på å tenke og bestemme deg før du tar skrittet videre?

De fire karakterene i boken, Sniff, Scurry, Hem and Haw, representerer fire ulike sider ved et menneske, og ulike måter man kan tilpasse (eller ikke tilpasse) seg nye og ukjente utfordringer på.

Tar du det på strak arm og løper videre, sniffende etter nye utfordringer, slik som Sniff og Scurry? Eller trenger du litt tid til å tenke og vurdere før du er klar for å gå i en ny retning og møte nye utfordringer, slik som Haw? Kanskje blir du bare sittende på bakbena, slik som Hem, og tviholder på det gamle
og kjente?

"Sometimes, Hem, things change and they are never the same again. This looks like one of those times. That's life! Life moves on. And so should we."


Det er en veldig enkel historie, med et enkelt budskap, men som kan få deg til å tenke annerledes på ting og se nye utfordringer og forandringer på en ny måte. Samt se at det trengs en forandring. Ingen ønsker vel å være som Hem? ;)

"Smell the cheese often so you know when it is getting old."

Det er også lagd en søt liten animasjonsfilm om boken, som du kan se et utdrag fra her:

24. mai 2010

Paris #2

Her kommer litt mer om hva vi gjorde i Paris, samt noen flere bilder :)
Den tredje dagen vår i Paris var faktisk 17. mai, men vi sto over feiringen da det var mye parisisk som fristet mer enn å feire fedrelandet denne dagen.

Dagen startet med noen mørke skyer på himmelen, men vi dro optimistiske avgårde til Montmartre uten paraply eller regntøy. I det vi kom ut av metroen der, begynte det selvfølgelig å regne ;) Vi hoppet da inn på nærmeste cafè og tok en kopp te og croissant. Heldigvis varte ikke regnet så lenge, og så fort det ble opphold igjen satte vi kursen mot Sacré-Coeur.

Under her ses Sacré-Cour, alle trappene som leder opp/ned til basilikaen, samt utsiken fra det nest øverste platået. Litt grå bilder, siden regnet nettopp hadde gitt seg.



Etterpå var vi innom den berømte cafèen som Amélie fra filmen Le fabuleux destin d'Amélie Poulain jobber i. Der ble det te og crème brûlée, samt litt fotografering.




På bildene under ses Moulin Rouge samt art nouveau metro opp-/nedgangen på Montmartre.




Senere dro vi til Les Puces (Saint-Ouen loppemarked) i 18. arrondissement, som skal være det største loppemarkedet i Europa (om ikke verden). Vi brukte ganske lang tid på å finne det, da det lå utenfor kartene vi hadde med oss, vi ble heller ikke så veldig imponert over markedet, det var nok ikke helt som vi hadde forestilt oss. Men vi fikk i hvert fall sett en litt annen kant av byen, da dette er helt i utkanten og i en fattigere del av Paris.


Etter å hvilt litt på hotellet, gikk vi en kveldstur rundt Louvre og gjennom parken som fører fra Louvre og ned til Place de la Concorde.




Ønsker dere en fortsatt fin uke, nå som hverdagen begynner igjen!

21. mai 2010

Paris #1

Er et par dager siden jeg kom tilbake fra Paris, men travle dager har gjort at det ikke ble noen oppdatering før nå. Det var en flott tur, og vi fikk sett og gjort alt vi hadde planglagt på forhånd :)

Den første dagen gikk med til reising og litt vandring på måfå rundt i Paris. Kom blant annet over en Kusmi te-butikk, så et par bokser Kusmi te ble med hjem i kofferten :)


Dag nummer to startet i Marais-området (4. arrondissement). Vi hadde sett oss ut et par vintagebutikker (secondhand), men siden det var søndag og vi var litt tidlig ute, så hadde ikke butikkene åpnet ennå :) Men etter litt vandring rundt i de koselige gatene, og en kopp te, var det tid for shopping. I Coiffeur vintage fant jeg meg en mørk blå kjole med blå blomster, samt et blått skjørt/shorts med hvite prikker. Fra Free 'P' Star ble det en rød kjole med hvite blomster, samt en svart kjole med orange frukt på (bilder kommer senere). Etter shopping og lunsj satte vi kursen mot Notre Dame, som det er bilder av under her.


Jeg ble virkelig imponert over alle de store og flotte bygningene i Paris, med mange små detaljer.

Under: noen Parisglimt; makroner, metroskilt, te & guidebok og en av mange flotte bygninger. Vi kjøpte et femdagers Paris visite kollektivtransport-kort med en gang vi kom dit, og brukte metroen flittig.

(mer om Paris kommer :) )

Ønsker alle som er innom en god langhelg!

14. mai 2010

Helgen...

og første halvdel av neste uke skal tilbringes her...
(Alle bilder fra weheartit)

hvor planen er å få sett og besøkt Eiffeltårnet, Sacre Coeur, Notre Dame, Louvre, markeder og vintagebutikker...samt sitte på koselige cafèr og drikke te og spise makroner :)
Håper å komme tilbake med mange flotter minner og motiver festet til kameraet!

Ha en strålende helg og god 17. mai feiring!

12. mai 2010

Loppeti lopp

Her kommer resten av loppene som ble med meg hjem for 1,5 uke siden:

En søt liten boks til 20 kroner

Et lite bilde man nesten skulle tro var portrett av bambifamilien som ble med meg hjem for et par uker siden :) (bildet er cirka 10 x 25 cm)

Og en helt ny og ubrukt Esprit veske til 20 kroner - meget fornøyd med dette kjøpet :)

11. mai 2010

Litt hagearbeid

På søndag inntok også jeg Plantasjen for å få litt vår i hagen. Det ble en rask tur hvor jeg bare plukket med meg noen rosa/lilla spanske margeritter og noen gule tagetes. Vi har ikke store hageflekken utenfor rekkehuset vårt, så det er bare snakk om å få fylt opp noen krukker samt to verandakasser.


Jeg vet ikke så mye om blomster og blomsterstell, men får håpe de overlever en stund :)


Det ble i hvertfall litt triveligere og mer vårlig i "hagen" :)


(Bildene er tatt med mobilkamera i full fart på kvelden, så de er av heller dårlig kvalitet)
Ønsker alle lesere som er innom en fortsatt fin uke!

8. mai 2010

1 by Fryd - nytt online-magasin

Vil bare tipse om dette nye online-magasinet laget av Jeanette bak bloggen FRYD + DESIGN. Magasinet er på nesten 100 sider og innholder masse inspirerende bilder, små dikt og ordtak, samt oppskrifter på både muffins og diverse DIY-prosjekter. En liten smakebit under her:


Magasinet kan leses og lastes ned herfra.
Ønsker dere en fortsatt fin helg!

3. mai 2010

Fargerike smykker og et syskrin

Fra loppemarkedet i går ble blant annet et lite syskrin og noen fargerike smykker med meg hjem. Syskrinet er ganske lite, men egner seg fint til oppbevaring av smykker eller små hobbysaker som knapper og blomster :) Har hatt lyst på et slikt syskrin i større utgave helt siden jeg var liten, men enn så lenge får det bli med denne miniutgaven.


Smykkene ga jeg 25 kroner for totalt, mens skrinet måtte jeg ut med 70 kroner for. Jeg er ganske ny på loppeshopping, så har ingen anelse om hva ting er verdt eller hvorvidt noe har en verdi eller ikke. Ikker er jeg noe god på å anslå alder heller. Damen som solgte meg syskrinet sa at det var veldig gammelt, men jeg spurte ikke om noen spesifikk alder, så jeg har ingen anelse om hvor gammelt det kan være. Uansett er jeg fornøyd med kjøpene. Flere lopper kommer senere! 

Ha en fortsatt strålende kveld!

2. mai 2010

Nybegynner med sushi

I dag har jeg endelig fått prøvd sushi for første gang. Har hatt lyst til å prøve det lenge, men var litt usikker på hva jeg kom til å synes om det, så valgte å spise take-away fra en restaurant i stedet for å sitte der og spise og risikere å ikke like maten jeg ble servert ;)



Jeg syns det var helt greit, men ikke sånn at jeg har kjempebehov for å prøve det igjen. Var ikke så mange bitene jeg hadde å teste det ut på, men syns makiene var best (kanskje fordi de hadde litt mindre biter med rå fisk ;) ). Wasabien med laks var helt grei, men den midterste (som jeg ikke helt vet hva slags fisk det var på), syns jeg ikke var så god, så der droppet jeg å spise opp fisken. Alt i alt, ikke noe som frister veldig til gjentakelse, men bør vel gi det en sjangse til, og prøve litt andre biter også. Kanskje lage selv :)

1. mai 2010

En ny liten familie

Noen lopper jeg kjøpte i går. En søt liten bambifamilie og et par metallbokser. Alt til den nette sum av 30 kroner.


Fikk meg også en slik filterholder som skal få fungere som blomsterpotte, etter en ide fra Hanna bak bloggen og boken Sjarmerende gjenbruk. Filterholderen fikk jeg faktisk gratis av damen som skulle selge den *heldig*.



Ha en fortsatt fin helg!
Jeg skal ut på loppejakt igjen i morgen :)